pixel

Novice

28. maj, 2013
Hilotherm osvaja Veliko Britanijo

Nemško podjetje Hilotherm GmbH je razvilo tehnologijo hlajenja poškodovanega tkiva s črpanjem vode iz samostoječe naprave v t.i. manšeto, ki jo namestimo na prizadet del telesa.

 

Temperatura vode, ki kroži v manšeti je konstantna, kar pomeni večjo učinkovitost v primerjavi s hlajenjem prizadetega dela telesa z ledom. Dokazano je, da se proces okrevanja po kirurških posegih ter uporaba protibolečinskih sredstev v primeru zdravljenja s hiloterapijo zmanjša.

 

Tony Ley iz podjetja Hilotherm UK pravi: Tehnologija je bila razvita že 8 let nazaj ampak je bilo zaradi same narave produkta potrebno prestati številne klinične raziskave. Koncept je preprost a hkrati zelo učinkovit. Manšeta je nameščena na kateri koli prizadet del telesa - od glave do pete. Naprava Hilotherm črpa vodo v manšete in njena temperatura je ves čas enaka. To pomeni, da lahko prizadet del telesa hladimo kolikor časa je potrebno. klinične raziskave so pokazale, da se s pomočjo hiloterapije čas okrevanja zmanjša, prav tako pa se zmanjša pacientova potreba po protibolečinskih sredstvih, kot je na primer morfij. Dolgoročno gledano se s tem lahko stroški javnega zdravstva zmanjšajo. Odzivi so odlično in ena izmed bolnišnic, s katero sodelujemo, je nad hiloterapijo tako navdušena, da zdravljenje s to tehniko širi na vsa področja.

 

Karen Aston, vodja Venture Centre na Univerzi Warwick, pravi: Hiloterapija je izvrsten produkt, ki že prodira na področje medicine in vse kaže na to, da se bo ta trend nadaljeval.

pixel
pixel