pixel

Novice

6. junij, 2014
Okrevanje po lepotnih operacijah s hiloterapijo

Hiloterapija je vrsta zdravljenja, ki ohlajeno vodo cirkulira skozi anatomsko prilagodljive manšete, ki jih lahko namestimo na skoraj vse dele telesa z namenom zmanjšanja oteklin. V zadnjem času pa vse več estetskih kirurgov prisega na hiloterapijo, saj s tem pospešijo okrevanje pacientov po kirurškem posegu.

 

Prof. Dr. Ernst Magnus Noah (klinika za plastično kirurgijo Rotes Kreuz Krankenhaus, Kassel):

Zdravljenja s hiloterapijo se poslužujemo po skoraj vseh lepotnih operacijah. Pacienti so z rezultati zdravljenja s hiloterapijo zelo zadovoljni, saj jim le-ta omogoča konstantno hlajenje. Napravo pa zaradi enostavne uporabe lahko uporabljajo samostojno brez asistence medicinskega osebja.

 

Dr. Sven von Saldern (specialist za plastično in estetsko kirurgijo, Klinik am Forsterpark/Practice Dres. Dörzapf und Partner, Augsburg):

Kot specialist za plastično in estetsko kirurgijo zdravljenje s hiloterapijo primarno uporabljam po operacijah obraza ter dojk. V roku 24 ur po operacijah obraza pacientom otekline že izginejo, pred uporabo hiloterapije pa je oteklina izginila šele po sedmih dneh. V primeru operacij dojk pa se s hiloterapijo oteklinam skoraj v celoti izognemo. Pacientke zato potrebujejo tudi manj protibolečinskih sredstev, okrevanje pa je hitrejše. Enostavno si hlajenja oteklin ne predstavljam več brez ustreznega hlajenja, ki ga hiloterapija nudi.

 

Hiloterapija je v primerjavi s tradicionalnim hlajenjem z ledom bolj primerna zato, ker pacienti lahko nastavijo želeno temperaturo hlajenja glede na lastna občutja ter se izognejo nevarnosti ozeblin.

pixel
pixel